+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Aktywator kont

Master matkos7 will become famous soon enough
    matkos7 jest offline

Domyślnie Aktywator kont

Nie wiem czy moje spostrzeżenia są słuszne, ale moim zdaniem w aktywatorze kont przydała by się opcja "konta użyte do aktywacji" oraz "konta jeszcze nie wykorzystane".
    Dzięki temu, konta już użyte mogłyby spełniać funkcje inne niż tylko aktywatory. Chyba, że tak jest a ja po prostu coś źle robię

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

załóżmy
    że
    do aktywatora dodajesz 10 kont mail.ru
    i robisz 10 kont bigstring.com
    podczas zakładania każdego konta bigstring z aktywatora będą po kolei znikać konta mail.ru
    to co zniknęły są wykorzystane
    te co pozostały są niewykorzystane

dodając konta do aktywatora należy mieć na uwadze, aby to były konta skopiowane,
    żeby je jeszcze wykorzystać do czegoś innego
    bo tych kont co zniknęły nie można już wyeksportować

cieszy mnie, że wreszcie ktoś sie pokusił o zbadanie tego aktywatora
    może chciałbyś napisać jakąś instrukcje dla użytkowników jak tego używać?

matkos7 jest offline

Domyślnie

wiesz co ciężko z tym bo nie wiem dlaczego ale przy sprawdzaniu tych kont MS pokazuję, że są niedziałające. Zobaczcie czy dobrze robię:

1. Zakładamy konta pomocnicze aktywatora. (kopiujemy je do schowka) Konta pomocnicze wypisane są w zakładce Aktywator Kont.

2. Przechodzimy do zakładki Aktywator Kont. Importujemy wcześniej zrobione konta ze schowka.

3. Uruchamiamy Kreator kont i zabieramy się za zakładanie kont, które wymagają aktywacji.

4. Jeżeli skończą się Konta pomocnicze aktywatora, Kreator kont przerwie pracę, a my zostaniemy poinformowani o tym błędem.

No i teraz są problemy:
    1. Konta nie działają:

2. Po dodaniu tych kont co przed chwilą zrobiłem do aktywatora pomocniczego i aktywatora (dodaje chyba wszystkie konta jakie MS w całym swoim życiu zrobił, a nie tylko te ostatnie, czy choćby z ostatniej sesji) dopiero można te konta aktywować.

3. Okazuje się, że konta działają.

Spostrzeżenia:
    - zaprogramować automatyczną aktywację tak, żeby nie trzeba było tych kont wrzucać do aktywatora 2 raz (chodzi o konta pomocnicze), bo jak ktoś ich nie zapisze wcześniej, to raz że one znikają, a 2 raz nie da się aktywować czyli dajmy na to, że 10 kont idzie się pier***
    - funkcja załaduj powinna działać raczej jako załaduj / importuj z bazy czy ze schowka, bo jak ktoś robi mnóstwo kont, to chyba nie będzie czekał aż aktywuje kilka razy te same (EDIT: po załadowaniu jeszcze raz widzę, że załadowuje tylko te nieaktywowane, ale i tak jest to problem bo mi tak ładuje 20 kont [wcześniej próbowałem wyczaić sam jak to działa i nie zapisywałem tych kont pomocniczych])
    - i na koniec jeszcze raz ponawiam: kont pomocniczych chyba można używać jako konta np docelowe. Ex. Wrzucam 5 x mail.ru do kont pomocniczych robię 5 x bigstring. Konta bigstring to oczywiste idą jako docelowe, a na mail.ru jest tylko 1 mail z prośbą o aktywacje bigstring. To tak jakbym tworzył prywatnego maila, tylko po to, żeby wykorzystać go do aktywacji innego i w ogóle z niego nie korzystać. Chyba nic się nie stanie, jak te mail.ru wykorzystamy jako konta docelowe. Dlatego wcześniej pisałem żeby podzielić to na konta pomocnicze i konta pomocnicze wykorzystane. (Przy okazji nie musiałby się ktoś martwić, że nie zapisał sobie kont pomocniczych i nie może aktywować tych zrobionych)

Trochę zamieszałem, ale może ktoś wyczai o co mi chodzi

Admin gauss ma wyłączoną reputację
    gauss jest offline

Domyślnie

Jak już aktywujesz konta (np. bigstring) to nie musisz ładować tych kont pomocniczych (one już do niczego nie są potrzebne bo jak klikniesz załaduj to załaduje Ci wszystkie konta których jeszcze nie aktywowałeś, a MS sam będzie pamiętał jakie konto pomocnicze zostało użyte i na nie będzie się logował).
    Automatyczna aktywacja odpada - czasami link przychodzi po 24h i co wtedy?

Oczywiście te mail.ru możesz sobie wykorzystać do czego chcesz i jak już pisał Marek najlepiej jeśli poprostu będziesz je kopiował z bazy, wtedy żadnego z nich nie stracisz.

(Przy okazji nie musiałby się ktoś martwić, że nie zapisał sobie kont pomocniczych i nie może aktywować tych zrobionych)
    I tak nie musisz się o to martwić, bo nie musisz ładować tych kont pomocniczych po raz drugi (aktywacja przebiega niezależnie od tego co masz w pomocniczych).

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

matkos rozumiesz już co robiłeś nie tak?

gauss dobrze pisze

po stworzeniu kont bigstring.com
    najlepiej odczekać jeden dzień - żeby maile doszły

następnego dnia wchodzisz do aktywatora,
    dajesz załaduj - załadują się wykorzystane konta (które nie zostały aktywowane jeszcze)
    a następnie aktywuj -te co będą na zielono to konta poprawnie zaktywowane, te czerwone można spróbować jeszcze raz (nawet następnego dnia),ale one raczej się już nie aktywują

krótko mówiąc podczas zakładania kont korzystamy z prawej części aktywatora, podczas aktywacji z lewej

może i można by to było trochę zmodyfikować
    no ale nie wiem czy to jeszcze bardziej skomplikowane nie będzie

w zasadzie to już wiem jak to zmienić, ale piszcie jakie macie spostrzeżenia

matkos7 jest offline

Domyślnie

ok ja już zaczaiłem po prostu nowość dla mnie, a info żeby szukać tutaj jakiegoś tutoriala nie do końca jest trafne dlatego próbowałem sam obczaić metodą prób i błędów

LL
    LL jest offline

Domyślnie

no to teraz napisałbyś tego tutoriala ze screenami jak już czaisz

+ Odpowiedz na ten temat