+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Interfejs MS

Member Aether is an unknown quantity at this point
    Aether jest offline

Domyślnie Interfejs MS

Aktualny interfejs jest dobry, ale wg. mnie mógłby być lepszy:

Tak więc zmiany:
    - Kompletnie zrezygnować z górnego paska, gdyż wygląda on... dziwnie.
    - Log dodać jako kolejną kartę za informacjami o pliku.
    - Napis Pobieranie pod narzędziami zamienić w przycisk, który będzie zmieniał okno na wysyłanie i vice versa.
    - Przy okienku wysyłania dorzucić pod Pomocą przycisk Baza Uploadów.
    - Rozsyłacz i dosyłacz segmentów przerzucić do opcji.
    - Pod przyciskami pobierania, zatrzymywania i kasowania dorzucić jeszcze jeden, odpowiadający za dodawanie pobierania/uploadu.
    - Narzędzia, pomoc, ustawienia i chowanie do traya przerobić na 4 przyciski na pasku statusu w prawym dolnym rogu.
    OK, nie jestem mistrzem grafiki, ale +/- tak by to miało wyglądać. Taki interfejs zajmuje mniej miejsca na ekranie, a nie traci na funkcjonalności. Oczywiście, to tylko moja mała sugestia

Admin RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light
    RafaelX jest offline

Domyślnie

ja tez myślałem o zmianie wyglądu interfejsu na podobny do jdownloadera bądź uTorrenta ale...

to wymaga dużego nakładu pracy
    jeśli masz czas i chęci możesz zrobić "szablon" formatek i posłać mi go na pm, ale nie gwarantuje ze w najbliższym czasie to zostanie wdrożone, powodem jest to iż planujemy bardzo dużo zmian i na wygląd czasu teraz nie poświecimy.

może później dorzuce mój projekt

Member Aether is an unknown quantity at this point
    Aether jest offline

Domyślnie

Ja jestem szczęśliwy, że ktokolwiek miał czas i chęci aby to przeczytać Mogę zrobić jeden w C++, o ile MS jest tworzony w tym języku. Interfejs w uTorrent jest zrobiony bez zbędnych dodatków takich jak wielkie przyciski zajmujące 1/3 okna programu na jakimś tle Poza tym powyższy interfejs jest po prostu mocną modyfikacją poprzedniego, więc nie byłby to ogromny nakład pracy, prawda? Ja osobiście jestem dobry, jeśli mam coś zmieniać, gorzej z tworzeniem czegoś od początku -_-

Dark.Phoenix jest offline

Domyślnie

Cytat Napisał Aether Zobacz post
    Ja jestem szczęśliwy, że ktokolwiek miał czas i chęci aby to przeczytać Mogę zrobić jeden w C++, o ile MS jest tworzony w tym języku. Interfejs w uTorrent jest zrobiony bez zbędnych dodatków takich jak wielkie przyciski zajmujące 1/3 okna programu na jakimś tle Poza tym powyższy interfejs jest po prostu mocną modyfikacją poprzedniego, więc nie byłby to ogromny nakład pracy, prawda? Ja osobiście jestem dobry, jeśli mam coś zmieniać, gorzej z tworzeniem czegoś od początku -_-
    MS jest napisany w C# (bardzo podobne do C++)
    ja osobiscie wzorowalem sie na kilku programach, jezeli chodzi o interfejs i inaczej to widzialem wczesniej
    obecny interfejs na pewno zostanie zmieniony w niedalekiej przyszlosci

gdybysmy mieli tyle czasu, co pomyslow, zeby je zrealizowac, to ms niemialby sobie rownych

chociaz patrzac na konkurencje, ktora sie na nas wzoruje - jestem dobrej mysli i pelny nadziei

VIP elmo is an unknown quantity at this point
    elmo jest offline

Domyślnie

Ja mam tylko taką mała propozycje żeby do interfejsu dodać przycisk otwierający folder do którego aktualnie pobiera się pliki. Wiem że jest taka opcja po kliknięciu na pobierany upload ale może było by to wygodne.

+ Odpowiedz na ten temat

Użytkownicy którzy przeczytali ten temat : 2

You do not have permission to view the list of names.

Uprawnienia