+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: pobieranie segmentu z błędem CRC32

Tester janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute
    janst jest offline

Domyślnie pobieranie segmentu z błędem CRC32

male okienko z pytaniem czy zachować błędny segment mógłby pojawiać tylko raz (z opcją nie pokazuj więcej) lub żeby można było ustawić w opiach nie "pobieraj błędnych segmentów" najlepiej dla upa nie generalnie
    jest jeszcze komunikat "czy aby na pewno pobrać segment" przydała by sie w nim opcja nie usuwania segmentów po scaleniu ("zachowaj segmenty")
    jeśli dany segment byłby błędny na wszystkich kontach to pobieranie pliku byłoby przerywane i pobierałby się następny plik lub segment
    obecnie komunikaty przeszkadzają w oglądaniu lub graniu (wyskakuje okienko i program się "minimalizuje")

PS: a nie dało by się czegoś zrobić by błędów było mniej?

Captain America jest offline

Domyślnie

1. Nie może być opcji "Nie pobieraj błędnych segmentów" bo zdaża się tak że bez tego up się nie ściągnie (czekam mam na kilku upach że jest 99% i każda skrzynka ma jeden segment - ten sam - uszkodzony i wtedy musze koniecznie kliknąć "Tak" a następnie jeśli to plik .rar używam danych naprawczych )

2. Właśnie pisałem już o tym gdzieś, przydało by się skrócić ten czas (pół minuty to dużo za dużo) do 3-5 sek. bo przeważnie ludzie zostawiają to gdzieś, i przy każdym segmencie 30 sek. to dużo czasu. A jak ktoś chce to ściągnąć to zdąży kliknąć TAK w te 3-5 sek.

3. Raczej nie będzie tej opcji, bo w najnowszym MS'sie zostaje wprowadzaone (jeśli to się dopracuje), scalanie w tle, czyli pobiera ci 10 partów pobiera 11sty a w tym czasie scala się tamto (dobre, bo można oglądać filmy już od początku pobeirania, a reszta Ci się dościąga )

4. No tak, jeśli wszędzie byłby bład to byłoby to ciekawym rozwiązaniem aby przystopować plik i zacząć pobierać nowy Tylko nie wiem czy ejst to możliwe ze strony technicznej (ms, musiałby trzymać info który segment na ktorym mirrorze jest uszkodznony = dodatkowa pamieć :/) - chociaż jeśli ejst ja bym poszedł w tym kierunku.

5. Niestety nie, błędy wyskakują z powodu zbyt dużej prędkości wysyłania załączników poprzez skrzynki (co też za tym idzie, wysyłania przez MS'a).

6. Mam nadzieje, że ktoś poza mną się wypowie w sprawie opcji błędów CRC, tak aby jak wszędzie są błędy to aby zatrzymywał i pobierał kolejny plik, a w opcjach w ogólę możliwość wyłaczenia tej opcji wyboru (włączałoby sie ją, jakbyśmy widzieli że plik został zastopowany).

Tester janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute janst has a reputation beyond repute
    janst jest offline

Domyślnie

1.tęż takowe widziałem wtedy można by pobrać tylko ten segment który nie ma swojego odpowiednika bez błędu na przykład po wznowieniu coś w stylu "pobierz pomimo błędów CRC "
    2. można by rejestrować blednę CRC segmenty (trwożyć listę takowych) i porównywać przy kolejnych wystąpieniach jeśli trafiły by na listę tyle razu ile mirrorów zostałby zakwalifikowany jako "nie ściągalny"
    [w C# mogła by to być tablica uchwytów do struktur zawierających numer seguw i ilość błędnych pobrań i opcjonalnie stan dobry /zły co pewnie nie rzucałoby kompa na kolana]
    3. główna zaleta MH (tylko im się to trochę wali) problem w tym że nie będzie można zrobić bakup'u seguw chociaż jeśli były by zapisywane na dysku to mogły by być z niego (opcjonalnie) nie usuwane
    4.jak dla mnie jest chociaż nie wiem jak by to wyglądało w praktyce (zasięg zmian)
    5. wiem o tym, ale jakoś nie chce mi się wieżyc że tylko z tego powodu
    6. zaczynam się zastanawiać czy tylko ty jesteś na tym forum

Master Darek has a spectacular aura about Darek has a spectacular aura about
    Darek jest offline

Domyślnie

Dla mnie jedyne sensowne było by tak, aby te komunikaty pojawiały się tylko informacyjnie, aby nie trzeba było potwierdzać czy tak czy nie, bo wiadomo że tak... Jak na noc zostawiam ms-a i pobiera to przeważnie przez to sie mi wysypie że nie potwierdzam w nocy( no bo jak potwierdzać mam jak śpie).
    10 % danych naprawczych dodawanych do upa raczej rozwiązuje temat błędnie pobieranych segmentów więc tragedii nie ma...
    Więc najlepiej było by zrobić opcje w ms-ie aby zaznaczyć pobieraj bez potwierdzania i było by idealnie...

Captain America jest offline

Domyślnie

Nie, nie. To już lepiej zostawić tak jak jest. Ja zawsze szukam innych mirrorów bez błędów CRC, bo często jest tak że sypnie kilkoma błędami i plik się za cholerę nie chce naprawić (kiedyś przez 6h było 15% tylko).

+ Odpowiedz na ten temat