To jest dosyć niebezpieczne, bo może się okazać, że masz jakiegoś tymczasowego bana na IP na jakiejś skrzynce albo poprostu trwają jakieś prace na skrzynce wtedy gdy Ty będziesz ją sprawdzał i tym sposobem pozbędziesz się działających kont.
Witam serdecznie, co myślicie o tym aby dodać taką funkcję usunięcia niedziałających sprawdzonych kont z bazy danych(pliku itp). Jednak z tego co widzę trzeba by było zmodyfikować importowanie z bazy kont, ponieważ trzeba skopiować bazę do schowka a potem dopiero importować ze schowka do "Sprawdzacza Kont".
To jest dosyć niebezpieczne, bo może się okazać, że masz jakiegoś tymczasowego bana na IP na jakiejś skrzynce albo poprostu trwają jakieś prace na skrzynce wtedy gdy Ty będziesz ją sprawdzał i tym sposobem pozbędziesz się działających kont.
No tak masz rację ale nie zapominajmy o tym, że niektóre opcje powinny być tylko "pomocne" a nie powodować pełną automatyzację. Czasem przy niektórych działaniach trzeba włączyć myślenie.
// No to może od razu nie usuwać tylko wyróżnić takie skrzynki odpowiednim znacznikiem?
Baza kont to baza, nie ma tam sprawdzania poprawności, mogą być tam dodawane nawet konta "sztuczne".
Do sprawdzania poprawności kont jest sprawdzacz kont.
Nie trzeba eksportować kont do schowka,
wchodzisz do sprawdzacza importujesz z bazy kont
(dodają się do sprawdzacza ,a usuwają z bazy)
sprawdzasz konta
działające eksportujesz spowrotem do bazy
( trzeba pamiętać o tym o czym wspomniał Bax)
LL dzięki.. teraz wszystko jasne ta funkcjonalność co opisałeś jest jak najbardziej prawidłowa.. na początku coś nie bardzo chciało mi działać importowanie z bazy danych ale widocznie coś źle robiłem teraz już jest ok. Super, że jest ta opcja eksportuj "Tylko sprawne" .
Można by było zamieścić jakąś informacje... że podczas eksportowania z bazy zostanie ona całkowicie wyczyszczona (np jakieś wyskakujące okienko w celu potwierdzenia). Żeby nie było sytuacji, że ktoś np o tym zapomni i jego baza pójdzie się walić...

Ja się kiedyś zapomniałem i usunąłem sobie bazę, ale nauczyłem się że trzeba o tym pamiętać, no i teraz już do tego przywykłem, każdy do tego przywyknie po czasie używania programu, nawyk się wyrabia. Proszę was nie dodawajcie kolejnego pop'u bo to opóźnia pracę i denerwuje![]()