+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Zbiór sugestii dot. funkcjonalności

Member xqbusx is an unknown quantity at this point
    xqbusx jest offline

ok Zbiór sugestii dot. funkcjonalności

Witam,

oto moje sugestie:

1. Hasło powinno być automatycznie wybierane.
    Bardzo żmudne jest wybieranie z listy (na której mam tylko jedno) hasło wymagane do ściągnięcia pliku. Coś takiego było w MH.

2. Automatyczne dodawanie downloadu po skopiowaniu hashcodu.
    Coś takiego również było w MH. Po skopiowaniu kodu na p2m.org.pl automatycznie wyskakiwało mi okno do pobrania pliku - wystarczyło kliknąć "OK".

3. Szybsze przejścia między segmentami.
    To może być bardzo trudne lub nawet niewykonalne, jednakże pokuszę się o napisanie tego.
    Dobrze by było gdyby download był jakby stabilniejszy.
    Po skończonym segmencie, prędkość pobierania spada do 0 kb/s.
    Staje się to dość uciążliwe szczególnie przy szybkich łączach, gdyż taki kilkusekundowy postój co krótką chwilę bardzo ogranicza szybkość pobierania takiego pliku.

Dark.Phoenix jest offline

Domyślnie

1. nie ten dzial, kolego - przenosze
    2. na dwie pierwsze uwagi odpowiedzi masz tutaj: http://forum.mailshare.pl/problemy-i...abilno-ae.html
    3. co do ostatniej uwagi to niestety nie zalezy to od ms... mozna sie pokusic o ulepszenie systemu downloadu, ale na te chwile niestety nie jestem w stanie odpowiedziec, czy da sie cos z tym zrobic... Ze wzgledu na uzytkownikow, ktozy maja nienormalnie szybkie lacza wprowadzilismy mozliwosc pobierania segmentow z 2 kont jednoczesnie dla jednego pliku

valkinsky jest offline

Domyślnie

ja sie tu podepne ze swoimi uwagami (czesc jako uzytkownik-mod czesc jako zwykly user:
    1. sprawdzacz segmentów -
    a. nie podoba mi sie rozwijana lista mirrorow, lepsze byloby wieksze okienko sprawdzacza i domyslnie rozwinieta lista, teraz jest tak ze podczas sprawdzania blokuje mozliwosc rozwiniecia a nawet jak sie ja rozwinie to i tak nie widac dalszych mirrorów (chyba powyzej 5) - troche irytujace to jest gdy sprawdzacz sie zatrzymuje na dluzej i nie wiadomo na jakim mirrorze (chodzi tu o konkretnego hosta a nie numer)
    b. po rozwinieciu listy mirrorow wszystkie sie odznaczaja, jest wiecej klikania przez to
    c. brakuje mi wyswietlania na poczatku sprawdzania ilosci mirrorow w hc (nie chce sie klikac w rozwijanie bo trzeba pozniej znow kliknac i zaznaczyc wszystkie mirrory a nawet jak sie kliknie to by zobaczyc ile jest mirrorow trzeba jeszcze scrollowac), jedna linijka tekstu a sprawia tyle radosci
    d. okienka sprawdzacza sa jako osobne okna na pasku zadan, jak sie sprawdza kilkanascie hashy to ma sie utrudnione korzystanie z komputera przez kilkanascie minut
    e. po sprawdzeniu moglaby w podsumowaniu byc jakas emotka (usmieszek jak w mh albo cokolwiek sympatycznego)
    2. baza uploadow - przydalaby sie mozliwosc edycji w programie (np: robie up, wklejam w sprawdzacz, 3 mirrory nie dzialaja, wyrzucam je ale w bazie zostaje hc ze wszystkimi mirrorami)
    3. kreator kont - po zobieniu jednego konta z jakiegos hosta odznacza sie "losuj login i haslo", przy robienia kolejnego konta trzeba znow w to klikac
    4. sciaganie - dlaczego nie mozna calkowicie wylaczyc jakiegos mirrora? brak tego mnie az boli
    to tyle na razie ale jest tego wiecej tylko teraz sobie przypomniec nie moge

Master _dragoo is an unknown quantity at this point
    _dragoo jest offline

Domyślnie

może ja od siebie odpowiem
    1.a) popieram, ale jako rozwinieta na początek lista mirrorów, która się nie blokuje przy sprawdzaniu
    b) nie popieram, bo z reguły jak się rozwija to się chce sprawdzić tylko dany mirror, jak dla mnie jest ok
    c) popieram
    d) również popieram
    e)

2. Przy edytowaniu hc w edytorze jest opcja "Zapisz wygenerowany hc w bazie" czy jakoś tak. W zależności jak zaznaczysz, będzie zmieniał albo nie. Mógłby być też przycisk w sprawdzaczu, który automatycznie przenosi HC do edytora, tak samo w bazie uploadów.

3. Wg mnie musi to być zawsze zaznaczone, bo z reguły każdy i tak losuje.

4. Jak wyskoczy błąd na mirrorze to zawsze (w moim wypadku) już z tego mirrora nie pobierze do wyłączenia programu.

Admin RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light RafaelX is a glorious beacon of light
    RafaelX jest offline

Domyślnie

ad 3. okno sprawdzacza będzie wyglądać inaczej niż teraz (chyba)

valkinsky jest offline

Domyślnie

drag
    1 b - lubie wiedziec na czym mi sie aktualnie sprawdzacz zawiesil
    Jak bedzie zrobione tak jak w pkt c to pkt b bedzie niepotrzebny
    2. bardzo pomysłowe
    ad 4. U mnie jak zwine liste mirrorow i rozwine znow to sie czysci to gdzie byly bledy i podlacza sie znow do tych mirrorow, jednak uwazam ze czasem jestem sprytniejszy niz mailshare i lepiej potrafie ocenic ktory mirror naprawde padl... czasem mam tak ze mi zrywa neta i wtedy wywala bledy na mirrorach... polaczenie wraca a mirrory zostaja wylaczone??? to juz troche bez sensu

+ Odpowiedz na ten temat

Użytkownicy którzy przeczytali ten temat : 1

You do not have permission to view the list of names.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia