Screen dla niedowiarków: http://yfrog.com/bgclipboard01cxj
![]()
1.Pierwszy raz sie z tym spotkalem. W metodzie mam mail.kz ok 10(po pol godzinie upania padlo az 8 (obok skrzynki pisze "error"), zresetowałem MS i dałem nowe mail.kz i sytuacja sie powtarza. Logi jakie sie pojawiaja:
2. to predkosc uploadu(przy łączy 1 MB/s) prędkość skacze od 60-70 do zera pozostaje przy zerze jakis czas i znowu skacze, tak ze srednia predkosc to ledwo ponad 10kB/s
LOGI
2 pierwsze logi zwiastuja upadek skrzynki w metodzie
i taki2010-03-04 17:33:16: System.NullReferenceException: Response stream can not bee null
w MailShare.HTTPClient.GetStreamResponse(String strMethod, String strUrl, String strPostData)
w MailShare.HTTPClient.GetStringResponse(String strMethod, String strUrl, String strPostData)
w MailShare.HTTPClient.GetStringResponse(String strMethod, String strUrl)
w MailKzClient.MailKzClient.UploadHTTP(String strFilePatch, String strFile, String strSubject, String strTo, String strCC, String strBCC, String strMessage)
w MailShare.UploadSegment.BHeid(Account , Int32 , Boolean )dodatkowo taki(ale to chyba przez moje klikniecia na stop-tak mi sie wydaje bo ten log tylko raz sie pojawil2010-03-04 17:38:46: System.NullReferenceException: Response stream can not bee null
w MailShare.HTTPClient.GetStreamResponse(String strMethod, String strUrl, String strPostData)
w MailShare.HTTPClient.GetStringResponse(String strMethod, String strUrl, String strPostData)
w MailShare.HTTPClient.GetStringResponse(String strMethod, String strUrl)
w MailKzClient.MailKzClient.Login(String strLogin, String strPassword)
w MailShare.MailClient.Login()
w MailShare.UploadSegment.uploadSequence(Object sender)
2010-03-04 17:14:19: System.IO.IOException: Nie można zapisać danych do połączenia transportowego: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta
w System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
w System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
--- Koniec śladu stosu wyjątków wewnętrznych ---
w System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
w System.Net.PooledStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
w System.Net.ConnectStream.InternalWrite(Boolean async, Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, AsyncCallback callback, Object state)
w System.Net.ConnectStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
w MailShare.HTTPClient.WriteFile(Stream io, String aFilename)
w MailShare.HTTPClient.SendForm()
w MailKzClient.MailKzClient.UploadHTTP(String strFilePatch, String strFile, String strSubject, String strTo, String strCC, String strBCC, String strMessage)
w MailShare.UploadSegment.BHeid(Account , Int32 , Boolean )
Screen dla niedowiarków: http://yfrog.com/bgclipboard01cxj
![]()
to może warto by było użyć do metody jakichś innych rodzajów skrzynek?
a nie tylko obciążać w koło jedne i te same?
i nie pisz posta pod postem !!!
sorka, przez przypadek wcisnalem cytuj zamiast edytuj.
Jakich innych rodzajow? przed upaniem rozmawialem z uploaderami na sb i powiedzieli mi ze tylko mail.kz jest aktualnie dobre do metody, a mail.ru to jedyny pewniak co do kont na ktore wysylac.
Dzisiaj próbowałem z druga polecana skrzyka do metody: blaisemail i to samo, 20skrzynek mail.kz i blaisemail po 2 godzinach padlo.
2 sprawa; po upnieciu juz 51 segmentu(na 170 mozliwych) upload sie zakonczyl. pojawila sie informacja(tuz po
informacji o zakonczeniu up. 51 segmentu) ze zakonczono upload pliku.
3. sprawa; dlaczego predkosc uploadu skacze mi z/na wartosci graniczne(albo 0kB/s albo kolo maxa: 65-70kB/s). dluzej jest 0 pozniej chwile 70 i za chwile znowu dluzszy czas 0.
poczytaj inne tematy to sie dowiesz