Z ilu i jakich mirrorów pobierasz? Możesz wrzucić tutaj haszkod, żebyśmy mogli zobaczyć jak to wygląda?
Z jakiego protokołu pobierają się pliki?
Witam
Nie wiem co się dzieje z programem ,cały czas nie przekracza 15-30 kilo na cały upload ,nie ważne z ilu skrzynek na raz leci zawsze to samo ,czas podłączenia się jest bardzo długi ,czasami po 10 min usiłuje rozpocząć pobieranie skacząc po skrzynkach ,choć czasami zdarzy się że działa normalnie ale raczej to anomalia.
Mam łącze 12 mega ,Win XP prof.
Nie wiem co mam już robić
Pozdrawiam
Z ilu i jakich mirrorów pobierasz? Możesz wrzucić tutaj haszkod, żebyśmy mogli zobaczyć jak to wygląda?
Z jakiego protokołu pobierają się pliki?
Nie ważne z ilu zawsze leci tyle samo non stop (15-30)
Co do kodu to nie mam tego dobrego (normalna prędkość) bo trafia się jeden na 30-40 downloadów
Nie mam pojęcia co się dzieje
Mówiłem to już wielokrotnie i napisze jeszcze raz.
Prędkość pobierania nie zależy od programu samego w sobie.
Prędkość pobierania/wysyłania zależy do:
0 od jakości i stabilności łącza
1 rodzaju skrzynek z jakich się pobiera (mail.ru, gazeta,...)
2 od protokołu pobierania (HTTP,POP3,...)
3 od jakości tych skrzynek (ile jest na niej segów, jaka stara jest skrzynka, kto jeszcze pobiera)
4 od tego z ilu mirrorów pobierasz naraz i ile plików pobierasz naraz
ad 0 -wiadomo
ad 1
Z autopsji wiem, że np. mail.ru działa działa słabo wieczorami,
bool.com.br pobiera jakieś 15 segów a później jest na nim jakaś blokada i nie pobiera wcale
na skrzynkach hotmailowych często zrywa połączenie
jak ktoś pobiera albo wysyła dużo to admin mogą blokować ip
- dlatego wolno pobiera
- dlatego nie dochodzą segmenty przy wysyłaniu
P2M nie jest przygotowana do pobierania/wysyłania tak dużych plików jak to się ostatnio dzieje
jeżeli ktoś chce żeby było skuteczne musi myśleć o zmianach adresu ip/stosowaniu proxy
ograniczaniu prędkości
ad 2 - wiadomo
ad 3 i 4
nie jest tajemnicą, że zdarza się, że jak ktoś wysyła jakiś plik w 5 partach to do wszystkich partów używa tych samych kont
bo mu się nie chce robić nowych
no i teraz jak ten plik pobiera 10 osób naraz
a przecież każdy z Was pobiera na raz wszystkie te 5 partów
z max mirrorów naraz
to zdarza się, że w tym samym momencie 10 użytkowników pobiera 5 plików, z x mirrorów naraz każdy,
z czego wynika, że do jednego konta pocztowego jest podłączonych równocześnie ...bardzo, bardzo, no bardzo dużo klientów,
a przecież poczta powinna być prywatna, prawda?