w wersji 2.1.3 działa dobrze.

witam, od paru dni widzę że mam spore braki (lub czasami wręcz pare segów mi brakuje) próbuje je dosłać poprzez > najpierw sprawdzam segi > wyświetli mi braki > klikam "doślij braki" i wszystko niby wysyła ponownie (ale po sprawdzeniu dalej sitko), po 3-4 krotnym takim manewrze ciągle są identyczne braki jak przed dosyłaniem
Z nudów dosłałem te braki "po staremu" > wysyłanie > dosyłacz segów > wpisałem co tam trzeba> zaznaczyłem jakie miałem braki > klikam dosyłanie > po wysłaniu sprawdzam segi> wszystko jest green
Testowałem już to na dobrych 3-4 upkach i wszystko się zgadza > poprostu dosyłacz segów > który "łapie braki" ze sprawdzacza coś zle robi - Nie działa
Można to naprawić ?
w wersji 2.1.3 działa dobrze.
jesteś tego pewien gauss?
bo tej opcji "doślij braki" w spr segów chyba nikt nigdy nie przetestował
przetestowałem. działa
U mnie też działa - używam tego cały czas, ale niestety lubi wysłać niepotrzebnie za dużo segów i trzeba kilkakrotnie dosyłać. Dużo też chyba zależy od metody uploadu.
jak często tego używasz to przetestuj to dokładnie
wyslij plik
sprawdz co doszło pokaż wynik na forum
doślij 1 raz- jak się da to zaobserwuj jakie segi wysyła
sprawdz 2 raz daj wynik na forum
doślij 2 raz też popatrz jakie segi wysyła a jakie nie
w 2.1.3 mogę się podpisać, że opcja automatycznego dosyłania działa co najmniej słabo. Kilka razy trzeba dosyłać, żeby coś załapał. I tak jak kolega na początku mówił, zdarza się, że po ponownym dosyłaniu(które kończy się pozytywnie) dalej brakuje tych samych segmentów, sprawdzałem to wybierając różne schemty metody uploadu (mail.ru gazeta.pl, czy mail.ngs.ru)
To znaczy że segmenty ciągle trafiają w spam albo poprostu wiadomości uznawane są za jakieś niebezpieczne.
To nie jest błąd dosyłacza, zdarza się że na niektóre konta niektóre segmenty nie chcą dojść (wtedy najlepiej użyć rozsyłania na mail.ru, bo te wiadomości zawsze dochodzą).
bywa też że skrzynka jest pełna i nie ma szans nic dosłać