+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Dosyłacz segów.

Master maniek is a splendid one to behold maniek is a splendid one to behold maniek is a splendid one to behold maniek is a splendid one to behold maniek is a splendid one to behold maniek is a splendid one to behold
    maniek jest offline

ok Dosyłacz segów.

witam, od paru dni widzę że mam spore braki (lub czasami wręcz pare segów mi brakuje) próbuje je dosłać poprzez > najpierw sprawdzam segi > wyświetli mi braki > klikam "doślij braki" i wszystko niby wysyła ponownie (ale po sprawdzeniu dalej sitko), po 3-4 krotnym takim manewrze ciągle są identyczne braki jak przed dosyłaniem

Z nudów dosłałem te braki "po staremu" > wysyłanie > dosyłacz segów > wpisałem co tam trzeba> zaznaczyłem jakie miałem braki > klikam dosyłanie > po wysłaniu sprawdzam segi> wszystko jest green

Testowałem już to na dobrych 3-4 upkach i wszystko się zgadza > poprostu dosyłacz segów > który "łapie braki" ze sprawdzacza coś zle robi - Nie działa

Można to naprawić ?

Admin gauss ma wyłączoną reputację
    gauss jest offline

Domyślnie

w wersji 2.1.3 działa dobrze.

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

jesteś tego pewien gauss?

bo tej opcji "doślij braki" w spr segów chyba nikt nigdy nie przetestował

gauss jest offline

Domyślnie

przetestowałem. działa

Tester javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute javazlaz has a reputation beyond repute
    javazlaz jest offline

Domyślnie

U mnie też działa - używam tego cały czas, ale niestety lubi wysłać niepotrzebnie za dużo segów i trzeba kilkakrotnie dosyłać. Dużo też chyba zależy od metody uploadu.

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

jak często tego używasz to przetestuj to dokładnie
    wyslij plik
    sprawdz co doszło pokaż wynik na forum
    doślij 1 raz- jak się da to zaobserwuj jakie segi wysyła
    sprawdz 2 raz daj wynik na forum
    doślij 2 raz też popatrz jakie segi wysyła a jakie nie

Admin FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute FrancuZ has a reputation beyond repute
    FrancuZ jest offline

Domyślnie

Cytat Napisał Marek Zobacz post
    jesteś tego pewien gauss?

bo tej opcji "doślij braki" w spr segów chyba nikt nigdy nie przetestował
    J tego używałem często ale to było chyba w 2.1.1 chyba jeszcze

Member fefito is an unknown quantity at this point
    fefito jest offline

Domyślnie

w 2.1.3 mogę się podpisać, że opcja automatycznego dosyłania działa co najmniej słabo. Kilka razy trzeba dosyłać, żeby coś załapał. I tak jak kolega na początku mówił, zdarza się, że po ponownym dosyłaniu(które kończy się pozytywnie) dalej brakuje tych samych segmentów, sprawdzałem to wybierając różne schemty metody uploadu (mail.ru gazeta.pl, czy mail.ngs.ru)

gauss jest offline

Domyślnie

To znaczy że segmenty ciągle trafiają w spam albo poprostu wiadomości uznawane są za jakieś niebezpieczne.
    To nie jest błąd dosyłacza, zdarza się że na niektóre konta niektóre segmenty nie chcą dojść (wtedy najlepiej użyć rozsyłania na mail.ru, bo te wiadomości zawsze dochodzą).

LL
    LL jest offline

Domyślnie

bywa też że skrzynka jest pełna i nie ma szans nic dosłać

+ Odpowiedz na ten temat