+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Problem z pluginami.

VIP wojs is an unknown quantity at this point
    wojs jest offline

ok Problem z pluginami.

Nie wiem czy dobry dział, ale co tam

Po aktualizacjach (od wersji 2.1.1) mam notoryczny problem z uruchomieniem programu. Nie może załadować pluginu. Oczywiście podaje listę jakich, ale to było ponad 2/3 wszystkich dll'ek w katalogu mail clients. Ustaliłem, że nie da się włączyć programu (przynajmniej u mnie) jak w katalogu są te pliki: BolComBrClient.dll, FreenetDeClient.dll i MightyCoZaClient.dll.

Nie wiem od czego to zależy. Mam ten problem na Windows XP SP2 jak i na Win 7 x86 Professional. Mam .NET Framworka 3.5 na XP a na 7 jest jakiś już domyślnie.

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

stare dll nie będą działać w nowej wersji programu

odinstaluj program usuń wszystkie pliki z folderu

pobierz wersje 212 z save24.pl

i zainstaluj

wojs jest offline

Domyślnie

Dzięki!

Dark.Phoenix jest offline

Domyślnie

po za tym instalator z wersji 2.1.2 powinien usuwac stare biblioteki przy aktualizacji programu

VIP mostix_xx has a spectacular aura about mostix_xx has a spectacular aura about
    mostix_xx jest offline

Domyślnie

Mam ten sam problem, reinstalacja nie pomogła.

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

Cytat Napisał mostix_xx Zobacz post
    Mam ten sam problem, reinstalacja nie pomogła.
    Pokaż jakie pluginy się nie załadowały, to okno co wyskakuje.

czy nie wystarczy usunięcie tylko jednego pluginu FreeNetDeClinet?

wojs jest offline

Domyślnie

Niestety nie. Przynajmniej u mnie.

LL
    LL jest offline

Domyślnie

ale te 3 powodują problem tak?

próbowaliście każdego z osobna ?

Dark.Phoenix jest offline

Domyślnie

usuncie sobie te biblioteki, ktore tam sa wyszczegolnione, to rozwiaze problem

jezeli lista jest za dluga, to odinstalujcie program, nastepnie usuncie caly folder MailClients i na nowo zainstalujcie program, ewentualnie usuncie folder MailClients i przeinstalujcie program - da to taki sam efekt

nie wiem dlaczego instalator nie usunal tych plikow - powinien to zrobic....

w nastepnej wersji bedzie mozliwosc usuniecia tych plikow z pozycji tego okienka, co sie Wam tam pokazuja te skrzynki
    przejze tez instalator, ale watpie, zebym znalazl tam jakis problem...

wojs jest offline

Domyślnie

Panowie, temat napisałem ponieważ z tymi bibliotekami był problem. Ich usunięcie ROZWIĄZUJE go. Chciałem tylko poinformować was o tym fakcie. Nie czepiam się, że coś spierdolone tylko próbuję podać wam jak najwięcej informacji na temat problemu.

LL w PM na p2m napisałem Ci odpowiedź na Twoje pytanie. U mnie (jest jeszcze jeden udokumentowany przypadek oprócz mojego, z mostixem będzie 2) tylko te 3 wtyczki powodują problem. Wszystkie razem i każda z osobna. Sprawdziłem to. Jak na razie tylko ich usunięcie rozwiązuje problem.

Z racji tej, że tych skrzynek na p2m.net nikt nie używa to nie jest jakiś wielki problem. Wiem, że nie tylko tam używają tego programu, więc gdzie indziej mogą się przydać. Może być też tak, że podobny błąd pojawi się w jakiejś "chodliwej" skrzynce i wtedy będzie większy kłopot. Chciałem, żebyście byli świadomi, że coś takiego występuje i rozwiązanie, które jest dostępne na chwilę obecną może nie być zbyt optymalne w przyszłości.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Użytkownicy którzy przeczytali ten temat : 1

You do not have permission to view the list of names.

Uprawnienia