musisz miec cos z firewallem - pewnie blokuje polaczenia z serwerami mailshare
Problem wygląda następująco - po instalacji programu podczas uruchamiania wyskakują dwa błędy pierszy "Nie udało się połączyć z serwerem aktualizacji" i drugi "Wystąpił błąd podczas walidacji programu : Nie można się połączyć z serwerem zdalnym". Po tych dwóch komunikatach ładowanie programu zostaje przerwane. Dodam że program wcześniej działał poprawnie jednak od kilku dni wyskakuje ten problem. Nie pomogły próby reinstalacji programu
musisz miec cos z firewallem - pewnie blokuje polaczenia z serwerami mailshare
Dzięki sprawdziłem i faktycznie dawno wyłączony firewall któremu skończyła się licencja wykonywał jeszcze jakieś blokady. Po wyłączeniu go wszystko działa idealnie. Dzięki za pomoc![]()
Piszę w tym temacie, gdyż nie chcę zakładać nowego o tym samym temacie. Otóż faktycznie 2 błędy się pojawiają i tak ma być. Ból cały w tym, że są one pod "logiem" MS i trzeba je "wydłubać" spod spody, żeby je zamknąć (kliknąć OK)
wywal z procesów MS bo i tak cie się nie uruchomi
Działam w systemie wind 7. Wyłączyłem systemowego firewella, ale nadal MS się nie łączy - nie działa.
Mam nadzieję, że to problem do przeskoczenia, bo poświęciłem 5 dych, żeby ściągnąć unikaty kina pl.
może masz inny program który nadzowuje (blokuje) ruch sieciowy
w w7 windows defender może blokować
albo też nie uruchamiasz MS jako administrator
Nie zakładałem żadnego antywirusa czy takie tam. 7 smiga mi bardzo ładnie nie miałem jeszcze żadnych kłoptów z wirusami. Natomiast Ygoow też mi przestał chodzić. Może to ma jakiś związek. Tak oczywiście uruchomiłem jako admin i wyłączyłem defendera. I dalej to samo. Gotów jestem zrobić zrzuty itd.
Nieprawidłowa wersja Http Client.dII!
Oraz: Nie udało się połączyć z serwerem aktualizacji.
//to już poprawiono LL