+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Uruchomienie dwóch rozsyłaczy segmentów.

Tester Evangelisti is an unknown quantity at this point
    Evangelisti jest offline

Domyślnie Uruchomienie dwóch rozsyłaczy segmentów.

Szukałem na forum podobnego problemu, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedniego.

Otóż, jeśli uruchomię np. dwa rozsyłacze segmentów (na większej ilości nie próbowałem, ale myślę, że będzie tak samo) to pojawia się następujący problem:
    W oknie RS, w którym wybrane konto do forwardu zostanie poprawnie połączone jako pierwsze zaczyna się sprawdzanie skrzynki do uzupełnienia i wszytko jest ok: dwa braki to dosyła dwa braki, natomiast w tym czasie w drugim oknie wydaje mi się, że informacje o brakach pobiera z hasza, który jest połączony w pierwszym RS. I tak z braku kilku segów wyskakuje info o całkowitym braku i zaczyna forward całego konta.

Nie znam budowy źródła programu, ale tak sytuacja wydaje mi się spowodowana jakąś wspólną zmienną globalną, która przechowuje info o brakach (lub coś w tym stylu) i psuje w ten sposób system rozsyłania.

Mam nadzieję, że w miarę mnie zrozumieliście o co chodzi.

LL
    Admin LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute LL has a reputation beyond repute
    LL jest offline

Domyślnie

z tego co pamiętam jest tak, że jeżeli używasz opcji "uzupełnij braki"
    ms odczytuje braki albo z tego pola "rezultat", albo ze schowka

do schowka automatycznie się kopiują informacje o brakach po kliknięciu w pole "rezultat"

możliwe, że kliknołeś w pole "rezultat" w pierwszym oknie,
    a potem kliknołeś "uzupełnij braki" w drugim i tam zaimportowało te wyniki z pierwszego

prosiłbym o potwierdzenie tej informacji
    jeżeli uznajecie to za błąd to prosze sprecyzować jak ma działać ta opcja "uzupełnij braki"
    i w kolejnej wersji postaramy się to usprawnić

+ Odpowiedz na ten temat