Wejdz w task, otwórz settings za pomocą notatnika i zmień AutoUpdate z True na False
Witam mam taki problem że mailshare nie chce mi się uruchomić. Mam frameworka 3.5, kasowałem całego tasksa(i każdy plik z osobna), jestem zalogowany jako administrator i nic nie pomaga.
Oto kod błędu :EventType : clr20r3 P1 : mailshare.exe P2 : 0.0.0.0 P3 : 4e765d84P4 : system.configuration P5 : 2.0.0.0 P6 : 4889de74 P7 : 1a6
P8 : 136 P9 : ioibmurhynrxkw0zxkyrvfn0boyyufow
Wyświetla się on podczas podłączania do serwer aktualizacji.

Wejdz w task, otwórz settings za pomocą notatnika i zmień AutoUpdate z True na False
Było już ustawione na false :/
jakaś zapora lub antywirus ?
jak chcesz to śrubuj zmienić na True (może to coś da ale nic nie gwarantuje)
Wyłączyłem avasta, próbowałem zmieniać na true. Nadal nicDodam że mam xp professionala z sp3 bo zapomniałem o tym wspomnieć w opisie. Jest jakiś program zastępczy jakby dla mailshare'a ? do ściągania z forum p2m.net?
Ostatnio edytowane przez hubert9h ; 17.12.2011 o 13:56
Zastanów się jakich programów używasz, co ostatnio instalowałeś, które mogą utrudniać połączenie z internetem.
Programy do proxy, do podmiany IP itp.
Bo rozumiem, że program działał wcześniej poprawnie.
- wyłączyć zaporę
- antywirusa
ale tylko w celach testowych, bo to raczej nie ich wina
jak nadal będzie bez rezultatów
to proszę odinstalować poprawnie program
pobrać najnowszą wersje stąd www.mailshare.pl/ms/MailShare.exe
i zainstalować tylko w innym folderze niż stary, najlepiej w jakimś nowo stworzonym
po tym proszę dać znać
Od początku mi nie działa :/ Próbowałem deinstalacji i instalacji na innej partycji (czyściłem rejestry) nic nie pomaga
Czyli mailshare nigdy Ci nie działał?
Tutaj nie chodzi o samą kwestie instalacji czy deinstalacji, ale o właściwy plik exe.
W tym linku, który Ci podałem jest najnowsza wersja i ważne, żebyś ją zainstalował, a innej żeby nie było zainstalowanej.
A czy zastanawiałeś się nad programami mogącymi ograniczać bądź uniemożliwiać połączenie internetowe?
Sprawdź czy poprawnie działa Ci Internet Explorer, czy ładuje się na nim nasza strona, czy nie masz ustawionego tam proxy.
Tak nigdy nie działał. Wykasowałem zainstalowałem od nowa zgodnie z sugestią, ale nadal ten sam błąd. Nie mam nic poinstalowane co mogłoby ograniczać połączenie. Explorer działa poprawnie
Sprawdzałem u siebie na xp i wszystko działa poprawnie
, nigdy nikt nie zgłaszał takiego problemu.
Wiem, że kiedyś był błąd z aktualizacjami, ale dotyczył interfejsu,
dlatego kazałem Ci pobrać tą wersje z linku co dałem.
Mówisz, że masz frameworka 3.5 więc wszystko się powinno załadować poprawnie.
Próbowałaś wyłączyć zaporę, antywirusa naraz i przetestować?
spróbuj sprawdzić na jakimś innym komputerze jak masz w domu.
Nie wiem już co Ci napisać,
ja na przykład miałem podobnie, ale miałem proxy ustawione w systemie i się waliło, wyłączyłem i było ok.